Fyra och en halv

Veckorna de bara rullar på och jag hinner inte med. Elliot är redan 4,5 månader och vi planerar att snart ge honom hans första smakprover på mat, bara vi skulle komma så långt att vi får förberett lite puréer och hittar en lucka då både jag och Erik är hemma samtidigt för den första skeden. Jag tycker det ska bli så skönt att börja få ge lite annat än bara mjölk, även om det finns tusen åsikter om hur länge man ska amma och när de är redo för mat och jag själv inte riktigt vet var jag står. Vi har väl bestämt så mycket att vi börjar på sådär långsamt nu då han snart närmar sig fem månader, det känns som en bra kompromiss. Hoppas också på att hans mage ska börja fungera lite bättre då han får i sig annat än mjölk. Han har haft lös mage de senaste månaderna utan nån synlig orsak. Han växer bra och verkar inte lida av det, men vi föräldrar är trötta på smutstvättberget det resulterar i och skulle gärna se en förändring.

Annars har han haft lite svårt med det här att börja vända på sig. Han gör det ibland från mage till rygg, men ännu händer det mest av misstag. Problemet har varit att han ligger med armarna rakt ut till sidorna, i luften, medan han håller upp huvudet och överkroppen endast med hjälp av rygg- och nackmusklerna (på rådgivningen kallade de det ”flygplansläge”). Han har liksom inte av sig själv förstått att ha händerna framför sig och använda dem som stöd, så vi har behövt hjälpa honom på traven där. Jag tror det kanske bottnar i att han redan som nyfödd varit förvånansvärt stark i nacken och att han sen inte behövt använda händerna som stöd då han börjat ligga mer på mage, han har orkat hålla uppe överkroppen ändå. Vi fick en tid till fysio med honom till början av april för att få lite övningar vi kan göra med honom så att han bättre lär sig, men jag tycker att han redan de senaste veckorna gått väldigt hårt framåt så tror nog det kommer ändå! Rygg till mage kämpar han hårt med, men får inte riktigt till det ännu, det heller.

Bjuder till sist på en ny favoritbild av oss tre. Att få en bebis att fastna på bild är inte det lättaste, så ganska snabbt nöjer man sig med en där han åtminstone inte är suddig. Må då vara att han är lite överexponerad och stirrig.  wp-1489734823106.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s