Bättre

Några bättre nätter har vi haft. Tack för era kommentarer och tips i det förra inlägget! Den andra natten i spjälsängen lät jag honom sova i sovpåsen vi annars har i vagnen, eftersom jag tror han vaknar onödigt mycket då täcket inte vill hållas på honom. Han sov lite lugnare i påsen, men eftersom jag helst inte vill ha sovpåsen i sängen varje natt har jag nu satsat mer på att försöka linda in honom i täcket i stället. Han blir däremot väldigt irriterad om han inte har armarna fria då han ska sova (så har det varit redan länge) och så lyckas han nästan jämt sparka bort täcket ändå, så jag tror bestämt vi får fortsätta jobba på vår inlindningsteknik, hehe.

Jag beslöt mig också för att börja amma sittande på natten eftersom jag somnat varenda gång jag ammat liggande den senaste tiden, vilket lett till att Elliot som också somnat har legat kvar där bredvid mig tills jag vaknat (ofta av att han bestämt sig för att äta lite till) och flyttat över honom till hans egna säng. Min teori är därför att sittande amning leder till färre avbrott i hans sömn då jag lägger ner honom i spjälsängen genast han ätit klart.

Man kan ju aldrig säga att man hittat lösningen eller börjar ana ett mönster då man talar om bebisar och endast några få nätter,  men åtminstone känns det för stunden lite ljusare här i trötthetstunneln!

 

Annonser

En reaktion på ”Bättre

  1. Vi har haft oxå haft ”sovpåsar” för sängen. Det finns varianter med och utan ärm. Påsen rymlig så de bra kan svänga sig men den hålls ju på. Det skulle kanske vara nåt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s