Fyra månader

Ja, här har Elliot hunnit bli fyra månader, spräckt sjukilosgränsen och mäter drygt 65 cm. Hittills har han sovit i en bedside crib som varit fast i min sida av sängen, men den senaste tiden har han börjat röra på sig så mycket att jag kände det var dags för en större säng. Vi hade först tänkt använda en släktklenod som går så långt bak som till min mormor och hennes syskon, men den visade sig vara lite väl instabil för vårt tycke, så vi skippade den idén. Istället fick vi låna en säng av våra vänner, en som också den hängt med ett tag.

Igår bäddade vi därför om och det kändes till min förvåning så väldigt skönt att han inte sover helt fast vid min sida längre! Det har varit suveränt att ha en bedside crib då han varit riktigt liten, han var ju alldeles bredvid mig men hade ändå en egen säng och jag behövde inte vara orolig över att han skulle hamna i kläm eller få täcket över sig (vilket nog hänt ett par gånger då jag somnat under amningen, så därför har jag honom hellre en bit bort). Men nu var jag tydligen mera redo än jag trodde för en förändring. wp-1488800042545.jpg
Sov han bra? Nej. Men det har han inte gjort den senaste tiden så jag tror inte det beror på sängen. Jag gissar att jag inatt var vaken ungefär en gång i timmen för att trösta eller mata honom, så den här natten var ju ingen höjdare precis. Jag vet inte varför han vaknar och är missnöjd så ofta. Är det bara en fas? Har han tänder på kommande? Är han hungrig eller bara van att äta ofta? Ont i magen? ..hur som helst så hoppas jag att det är en snabbt övergående fas och att vi snart ska få sova bättre. (Det är i det här skedet man fantiserar vilt om lyxen att få sova helt ostört en endaste natt. Finns det en sån verklighet där man faktiskt får sova på nätterna?)

Om någon har några bra tips för hur man får en bebis på fyra månader att sova bättre får ni hemskt gärna dela med er.

Annonser

3 reaktioner på ”Fyra månader

  1. Det går över. Min barnmorska Doris sa att vid 4 mån brukar de typiskt ha en tillväxtfas och behöver mera mat och den brukar hålla i sig ett par veckor och man kan räkna med att amma mycket mer än vanligt då just för att öka mjölkmängden. Så jag har helt förlitat mig på att det är så; ammat mycket och så har fasen gått om ( för att byta till nåt annat 😆)

    Liked by 1 person

  2. Prova med en fleecefilt på sängen, som Elliot alltså sover PÅ, varmt o gosigt o påminner mera om famnen än kalla lakan.. vi radade rullade handdukar runt hela sängen också för att sonen sku känna att något är nära.. att bara ligga i sängen o inte ha en blek aning om hur stor öppen mark man har runt sig kan vara skrämmande.. 😉

    Liked by 1 person

  3. Vi hade också vår A i ”kapalo”, alltså inlindad i filt/täcke den första tiden, så vakna hon inte av att man flyttade henne från bröstet. Märkte också när hon blev äldre att det var viktigt att det var lite trångt och mysigt för att hon skulle sova bra. Hon vaknade lätt om man bara la ner henne i sängen då hon kom åt att slå ut med händerna utan att något tog emot. Känns kanske lite tomt och ensamt kan jag tänka och då piggnar de till för att kalla på mamma..? Inte alltid lätt att förstå sig på dessa små, men eftersom de haft det ganska trångt och ombonat i magen är det ju det som de är vana med. 😊 När hon blev äldre använde vi sovpåse, alltså som en pyjamas men istället för byxben en påse nertill. Har själv funderat ifall babynest vore något att fixa till nästa! Hoppas ni hittar det som er lillkille gillar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s