För ett år sedan

Igår var det precis ett år sen jag plussade på stickan. Egentligen hade jag tänkt vänta några dagar till innan jag tog testet eftersom det enligt alla rekommendationer var för tidigt ännu, men otålig som jag var kunde jag förstås inte vänta.

Jag hade bestämt att jag, ifall testet skulle vara positivt, ville berätta för Erik genom att ge honom något babyplagg som present. Dagarna innan hade jag därför i smyg skummat genom babyavdelningarna i några klädaffärer. (Man är för övrigt övertygad om att alla genast förstår vad man håller på med om man går och tittar på babyplagg då man försöker bli gravid. I mitt sinne tänkte jag därför ut små lögner jag skulle dra ifall nån såg mig, men det var nog bra att jag inte träffade på någon bekant för jag hade garanterat avslöjat mig själv genom mitt nervösa beteende och överdrivna bortförklaringar.) Nåja, jag hittade förstås ingen body med något tryck i stil med ”I love dad”, som jag hade hoppats, så istället blev det ett par babystrumpor. Väl hemma paketerade jag färdigt in dem, medveten om att det mycket väl kunde ta månader innan jag fick ge dem åt honom, men med hoppet om att få ge dem redan samma vecka.

Som sagt rekommenderas det ju inte att man tar testet för tidigt, både med tanke på den stora risken för ett supertidigt missfall och eftersom testet i ett så tidigt skede kan visa negativt trots att man är gravid. Jag hade ändå hållit på och googlat (förstås, alla som varit där kan säkert relatera) och märkt att en hel del kvinnor plussat redan i vecka fyra, så jag räknade och funderade och hade bestämt mig för att jag som tidigast vågade mig på ett test den söndagen. Då skulle dessutom både jag och Erik vara lediga så jag skulle kunna ta testet genast på morgonen, enligt rekommendationen, och berätta för honom över frukosten OM det skulle visa sig vara positivt. Jag hade ju förstås tänkt ut allt in i minsta detalj.

På söndagen vaknade jag tidigt, glad över att Erik ännu sov. Tog testet och väntade, alldeles skakig i knäna. Trodde knappt mina ögon då ett riktigt svagt, men ändå tydligt, streck dök upp på stickan! Läste instruktionerna flera gånger om innan jag litade på svaret, men även ett svagt streck betydde att jag var gravid. Jag vågade knappt tro det, trots att en del av mig på nåt sätt anat att jag skulle plussa.

Eftersom klockan knappt var halv sju kröp jag tillbaka ner i sängen, men i stället för att sova vidare (yeah right, försök somna efter en sån nyhet!) laddade jag ner några graviditets-appar och låg där och myste för mig själv medan jag lyssnade på ett avsnitt ur gravidpodden. Vid frukosten kände jag att jag måste ge Erik tid att vakna ordentligt innan jag kommer med avslöjandet, annars skulle han knappast kunna ta in nyheten. Så jag väntade tills vi ätit klart innan jag hämtade gåvan, men jag blev ändå tvungen att använda mina ord då jag märkte att han inte riktigt förstod innebörden av presenten. Han trodde liksom verkligen inte att jag redan kunde vara gravid.

Efter en smärre chock var han ändå med på noterna och vi insåg att vi, om allt går väl, skulle bli föräldrar om knappt nio månader. Den känslan, då man precis fått veta att man är gravid, den går inte att beskriva! Allt blir så spännande, och där går man och bär på den största av hemligheter utan att någon har en aning om att det växer ett litet liv i en.

Allt gick ju väl och idag har vi en mysig, snart fyra månader gammal Elliot hos oss. Vilken tacksamhet och förundran man fylls av!

(Naturligtvis tog jag ett till test några dagar senare, bara för att liksom bekräfta att jag verkligen var gravid, och den här gången var det ett klart och tydligt rött streck som man inte kunde tvivla på!)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s