Rådgivningsbesök

Igår kom en hälsovårdare från rådgivningen på hembesök för att kolla att vår lillkille mår bra och bl.a. checka att han gått upp i vikt. Och det hade han minsann! Då han föddes vägde han 3,4 kg och efter att ha gått ner lite hann han börja gå upp i vikt igen innan vi lämnade bb då han vägde 3,3 kg. Igår vägde han hela 3,86 kg och hälsovårdaren var utom sig av fröjd! Vi behöver alltså inte fundera på om han får i sig tillräckligt med mat, vilket jag ibland undrat eftersom han har en tendens att bara äta i ca 10 minuter innan han sen somnar vid bröstet och inte vill ha mer på en stund. Men tydligen rinner mjölken bra och han får i sig det han behöver!

Då vi visste detta vågade vi igår kväll introducera tutten (=nappen för er svenska läsare) för honom. Först var han skeptisk och fick nästan kväljningar, men vid nästa försök då han var lite gnällig slank den in i munnen direkt. Så skönt att kunna använda sig av tutten då han är gnällig och inte riktigt vill somna eller lugna ner sig! Hittills har enda lösningen varit att amma lite till fast man märkt att han bara tagit till bröstet som tröst i stället för att äta aktivt.
img_9862
Idag har vi för övrigt varit på killens första utflykt då vi åkte hem till Kavilo Photography för en newborn photoshoot. Lugn som han är (dagtid) sov han sig igenom nästan allt. Nu väntar vi ivrigt på slutresultatet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s