Liberoväskan

Idag fick jag hämta hem Liberoväskan! Den som man får gratis en tid innan babyn kommer om man gått med i Liberoklubben. I den finns lite smått och gott för babyn och mamman, typ blöjor, babyolja, amningsinlägg och sånt. Och den där lilla leksaken förstås. Den man kan fästa på t.ex. vagnen eller babyskyddet och som man sett bebisar tugga på i flera år redan. Den verkar vara en hit bland de allra minsta.
img_20160915_180151
Det är så spännande att sakta men säkert fylla skötbordet och babyns hyllor med saker. Vi kommer liksom ha en liten baby hos oss om ca. 6 veckor! Jag får nästan lite stress med att det ännu är så mycket smått vi måste (eller som jag åtminstone VILL) köpa och fixa innan bebben kommer. Och då är det samtidigt så svårt att veta hur mycket det verkligen lönar sig att skaffa redan nu och vad man kan vänta med till senare. Jag har ju ingen erfarenhet, så då läser jag bara en massa listor och tror att vi säkert absolut måste ha den där ena grejen, helst nu genast, för man vet ju inte när babyn kommer och har vi den inte då överlever vi knappast då vi kommer hem från bb! Och så läser man vidare och hittar en annan lista och funderar hur vi har tänkt göra med den här grejen då? Och så ibland drabbas man nästan av panik och känner att man ju inte har koll på läget ALLS, och undrar hur alla andra förstagångsföräldrar vet hur man ska förbereda sig själv och hemmet innan man får barn?

Men som tur är vi två, så jag kan ju skicka iväg min fina man (som för övrigt inte verkar ta nån stress alls över det här) till affären när som helst, om vi så är på bb eller just kommit hem därifrån och inser att nåt fattas oss. Det går liksom ganska enkelt att få tag på det mesta också sen, försöker mitt logiska jag resonera. Och folk har ju fött och tagit hand om barn i alla tider, under alla omständigheter. Månne inte vi också ska lyckas på något sätt.

Annonser

4 reaktioner på ”Liberoväskan

  1. Innan vi fick barn tänkt ja å att har vi allt? vad behöver vi? osv. Men de e faktist tröstande att tänk att affärerna finns ju där ännu efter att man fött barnet, och bara ni har det viktigaste som babyskydd, blöjor, lite kläder å nånstans där barnet får sova så klarar ni er jättebra 🙂 dessutom så kan man ju faktist (som du å sa) skick iväg mannen ti stan om det behövs, och för att inte glömma föräldrarna som säkert hjälper till om de e nåt 🙂

    Gilla

  2. Man klarar sig med ganska så lite faktiskt, med första barnet hade jag dock snålat med bebiskläder och fick relativt snabbt åka och handla mer. Men det enda jag borde och som jag inte alls hade tänkt på var behovet av amningsbh och inlägg. Det var en liten utmaning för mannen att handla en sån 😂❤️.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s