Sommarklänning

Har gått och funderat på att sy en sommarklänning av ett tyg jag har hemma. I torsdags drog jag fram tygbiten och konstaterade att det kan bli tajt, men tänkte att I’ll figure it out och började på. 

Nu när jag är gravid klär jag mig helst i tajta kläder, både för att jag gillar att visa upp gravidmagen och för att lösa kläder mest får mig att känna mig som en flodhäst i detta tillstånd. Orkade inte krångla med nåt mönster, utan utgick från en klänning jag redan har och klippte ut ett ungefärligt framstycke. Visste att tygen stretchar olika mycket, men chansade och tänkte att det säkert går att fixa till under sömnadsprocessen. (Denna slarviga attityd har kostat mig många sömnadsprojekt genom åren, heh..) Fick till slut bakstycket att rymmas precis på det resterande tyget utan att lägga in nån extra söm nånstans, blev bara tvungen att korta av kjoldelen en aning vilket inte gjorde nåt alls. 

Sydde ihop delarna och konstaterade att jag behövde ta in lite i sidosömmarna på ett par ställen för att få den att sitta som jag vill. Sen bestämde jag mig för att sy på en liten polokrage, fixade armhålen och fållade på fri hand, och sen var klänningen klar! Fotade den i skum kvällsbelysning med selfie-kameran på telefonen, så någon höjdare till bild kan jag tyvärr inte bjuda på, men här kommer en i svartvitt så att ni åtminstone ser vad jag pratar om.

I min slarvighet gjorde jag några små missar som tog lite onödig tid (att sprätta overlocksömmar är inte kul) men på dryga två timmar blev jag klar. Inget perfekt mästerverk, men jag ger den ändå mycket väl godkänt med tanke på mängden tid och planering bakom projektet. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s