Berättelsen om vagnen

Vi har köpt vagn! Eller, själva köpet är inte gjort ännu, men vi har hittat en vagn som ska bli vår. En Gesslein F6. Just den modell vi helst ville ha efter att ha kollat runt och jämfört några olika märken och modeller. Hurra!

Igår åkte vi som sagt till Vasa för att kolla på några barnvagnar som inte säljs här i stan. Speciellt var vi intresserade av att se hur Brio Smile verkade, eftersom många gillar Brio och denna skulle vara en modell med svängande, luftfyllda (!) framhjul. Butiken hade EN sån vagn kvar och skulle inte få in fler eftersom de väl har slutat tillverkas, så den vagnen hade varit ganska billig. På många sätt kändes den som en bra vagn, bra storlek, smidig och snygg, men ändå kunde jag inte låta bli att jämföra den med några Gesslein-vagnar jag sett på här hemma. Fjädringen i Brion var t.ex. nästan noll, vilket jag inte gillar. Britax Smile 2 kollade vi också på, hade läst att den klarat sig bra i test i Sverige, men den kändes på många sätt sämre än Brion. Riktigt skranglig och ingen fjädring att tala om i den heller.

Jag hade tidigare mailat affären för att fråga vilka vagnar de har där på plats och fått svaret att de har alla märken som finns på hemsidan att beställa. Det stämde ju dock inte, så ganska besvikna bestämde vi oss att åka tillbaka hem så att Erik kunde jämföra Brio och Britax med Gesslein som säljs där. När vi för en gångs skull hade en gemensam ledig dag och var igång kändes det nämligen bäst att fortsätta jakten på en gång, trots att vi ursprungligen tänkt att vi skulle chilla lite i Vasa då vi nu en gång var där.

Sagt och gjort, vi hoppade i bilen och hann kika på favoriterna innan affären stängde för dagen. Till min stora glädje gillade Erik vagnarna lika mycket som jag, så vi var ganska överens. Mindre överens var vi med priset. Vagnarna är dyra, också utan de fasta framhjul som förr ingick i paketet. Nu måste man köpa dem skilt för ytterliga en dryg hundring om man vill ha dem, vilket man vill då man bor här i snöiga och lantliga Österbotten. Så om man ska ha en vagn + hjul + babyskydd + en modul som gör att man kan fästa babyskyddet på vagnstommen (vilket vi gärna vill) skulle det bli mycket dyrare än vad vi i det här skedet är villiga att spendera på allt detta.

Materialisten i mig gråter lite, för det är klart jag skulle vilja ha en splitterny, oanvänd vagn. Vagnarna kommer dessutom i alla möjliga färger och -kombinationer, så man skulle kunna bestämma precis hur man vill den ska se ut om man köpte en ny. Men man får inte allt här i världen (speciellt inte då man jobbar deltid i en affär), så i stället åkte vi till några bekanta vi haft kontakt med för att kika på deras Gesslein, som eventuellt skulle vara till salu om vi var intresserade. Och det var vi ju. Det visste jag innan jag ens sett vagnen. Ville vi ha en Gesslein F6 var det här säkert vår bästa chans. Tre år gamma, bara använd av ett barn och i bra skick. Färgen är inte den jag själv skulle ha valt, men kan man välja bort ett annars perfekt erbjudande bara på grund av det? Jag känner ju att vi inte kan. Så även om halva jag kämpade lite med beslutet visste jag att den sidan redan hade förlorat. Klart vi skulle köpa den bara de säljer.

Så nu har vi kommit överens och vagnen ska bli vår. Och jag vet att det är en hälsosam övning för min bortskämda, materialistiska och jämförande sida att fatta det mogna och vettiga beslutet att köpa en begagnad vagn i ”fel” färg (den är alltså vit och riktigt snygg nog, bara inte den färg jag själv skulle ha valt). Vem vet, kanske vi köper en splitterny vagn till eventuella framtida barn då min man förhoppningsvis är läkare som han drömmer om att bli och vi har just lite mera pengar på kontot än nu?

Annonser

2 reaktioner på ”Berättelsen om vagnen

  1. Ett tips för detdär med ”fel färg” på vagnen är ju att färga upp en gammal vagn med textilfärg. Vi köpte ju syrrans gamla vagn som blivit väldigt solblekt på sufletten så jag köpte helt enkelt textilfärg (paletti om ja minns rätt) och färgade om den. Nu om vagnen var vit så kan du ju säkert färga till vilken färg du vill, finns bra utbud och blir riktigt bra resultat bara man tar sig tiden att göra det bra 😊 (m.a.o. Ser det nödvändigtvis inte ens ut som du färgat upp vagnen ens)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s